En beställning till en sjuk liten tjej

Och så gick det då aldeles för många dagar sedan jag senast bloggade igen. Jag har sytt, men jag har inte slutfört så mycket och definitivt inte orkat ta mig i kragen och blogga. Vi har haft sjukdom på besök igen här hemma. Hela november har kantats av sjukdom och jag har varit borta från arbetsträningen 9 utav 12 möjliga pass! De övriga 3 tog maken min hand om. Nåväl, nog om våra bekymmer.

För ungefär en månad sedan fick jag en förfrågan om att sy ett gäng byxor till en tjej som har en aldeles särskild sjuksom som gör att hennes hud är fruktansvärt skör. Hennes mamma hade kikat in i min blogg och fastnat för det hon såg. Det känns som ett hedersuppdrag att få ta sig an en sådan beställning och i måndags var så till slut byxorna färdiga för leverans (miss att jag inte hade ngn adress har tyvärr fördröjt leveransen ytterligare, men i helgen avgår beställningen). Sydda delvis efter mått från ett par utav tösens passande byxor. Eventuellt kan det i slutändan leda till att fyra nya par skall sys upp, förutsett att allt funkar. Jag klurade ett tag på hur jag skulle sy för att det skulle bli så bra som möjligt. Av en ren slump låg en utav sönernas pyjamaser bredvid mig. Denna pyjamas var sydd med flatlocksöm vilket kändes som ett bra alternativ i det här fallet då sömmen kommer på utsidan men fortfarande är dekorativ och hållbar. Jag har en toppen ovelockmaskin, men har laborerat väldigt lite med de olika sömmarna och inställningarna som finns på den. Nu blev det alltså dags att testa 3-trådig bred flatlocksöm. Tack vare tydliga instruktioner var det inga som helst problem att ställa om maskinen, vilket kändes väldigt tacksamt. Och resultatet blev BRA på första försöket, strålande! Jag testsydde ett par byxor till minstingen som nu ligger halvfärdiga. Bara att ta sig i kragen...(ja eller hur?!)


Schyssta bralls i "getingvelouren" shoppad genom Mjuka Tyger. Muddväv egenfärgad från f d Tygvaruhuset. Storleken är 98 och mönstret mitt eget original rakt av dock med vidare mudd i midjan än vad jag normalt använder. Utvikbara muddar överallt.

  
Detaljbilder på flatlocksömmen. Syns lite tryckmärken i velouren på högerbilden.

Jag känner mig nöjd med slutresultatet men samtidigt lite nervös över hur väl det håller med flatlocksöm. Det är ju som sagt premiär för min del med den sömmen. Jag har för säkerhetens skull "stickat ner" sömsmånen med raköm med längra stygnlängd. Placeringen utav namnlappen blev den normala, men kanske inte riktigt lika snyggt som när man syr med vanlig 4-trådig overlocksöm. Nu återstår att se vad omdömet blir utav byxorna när de anländer sin destination efter helgen.

Vill även passa på att tipsa om att jag lagt in lite fler bilder på mina tyger här ifall nu någon skulle vara sugen på en liten beställning ;-)